Kastanjechampignon bereiden & bewaren
Bewaren
Bewaar kastanjechampignons in de koelkast. Ze behouden hun kwaliteit het best bij een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Ze zijn dan 7 dagen houdbaar.
Het beste is om de kastanjechampignons in de verpakking te laten, waarin ze verpakt zijn. Als ze los zijn, doe ze dan niet in een gesloten plastic zak. Dit verstikt de kastanjechampignons, waardoor ze vochtig en lelijk worden. Kastanjechampignons moeten ‘ademen’, in een papieren zak of een droge theedoek kan wel.
Bewaar kastanjechampignons niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui. Kastanjechampignons nemen namelijk makkelijk geurtjes over. Bewaar ze ook niet bij fruit, want dan zullen de champignons sneller achteruitgaan.
Hoe weet ik of de kastanjechampignons niet goed meer zijn? De kastantjechampignons zijn dan beschimmeld, slap of verspreiden een zure geur. Bederf herken je snel door te kijken, ruiken of zelfs proeven.
Bereiden
Snijd de kastanjechampignons in plakjes of in vieren. Het steeltje kun je eraan laten.
Bewaartijden
Rauwe kastanjechampignons
Koelkast: 7 dagen
Gekookt/gebakken kastanjechampignons
Koelkast: 2 dagen
Vriezer: 3 maanden
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Kastanjechampignons schoonmaken
Veeg de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Doe dit pas vlak voor bereiding.
Je maakt kastanjechampignons droog schoon. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.