Kalebas bereiden & bewaren

Bewaren
Bewaar de kalebas op een koele plek. In de koelkast is hij nog ongeveer een week houdbaar.

Gebruik je een deel van de kalebas? Dek het snijvlak af met huishoudfolie en bewaar het restant in de koelkast.

Hoe weet ik of de kalebas niet goed meer is? De kalebas gaat dan schimmelen of heeft rotte plekken. Dit bederf herken je door te kijken, ruiken of proeven.

Bereiden
Was de kalebas en halveer de pompoen. Schil de kalebas en verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Heb je een jonge kalebas, dan hoef je de pompoen niet schillen.

Bewaartijden

Koelkast: 1 week

Bereidingstijden

Koken: 5 - 10 minuten (gesneden in stukjes)
Smoren: 20 - 30 minuten
Roerbakken: 5 - 10 minuten
Stomen: 10 - 20 minuten
Frituren: 4 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten

Kalebas schoonmaken

Zie bereiden.