Jalapeño peper bereiden & bewaren
Bewaren
Jalapeño pepers blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Je kunt de Jalapeño peper shet beste buiten de koelkast bewaren op een temperatuur tussen de 15 en 18 graden C.
Je kunt de peper ook prima invriezen. De smaak gaat hierdoor niet verloren.
Hoe weet ik of de peper niet goed meer is? De peper verspreidt een zure geur, wordt slap of gaat schimmelen. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken.
Bereiden
De Jalapeño pepers zijn zeer populair en worden veel gebruikt in de Mexicaanse keuken.Jalapeño pepers kun je goed gebruiken:
- als vulling van tortilla's en wraps
- op een vegaburger
- voor Chipotle (gerookte jalapeño peper)
- gevuld met zachte geitenkaas
De zaadjes en de zaadlijsten van pepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de peper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bewaartijden
Koelkast: 7 dagen
Vriezer: 6 maanden
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.
Pepers schoonmaken
Zie bereiden.