Habanero peper bereiden & bewaren
Bewaren
Habenero pepers blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart. Je kunt de Jalapeño pepers het beste in de groentelade van de koelkast bewaren op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden.
Je kunt de peper ook prima invriezen. De smaak gaat hierdoor niet verloren.
Hoe weet ik of de peper niet goed meer is? De peper verspreidt een zure geur, wordt slap of gaat schimmelen. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken.
Bereiden
Habanero pepers zijn zeer pittig en daardoor ideaal:
- in een curry
- in stoofschotels
- door de roerbakgroenten
- in combinatie met tropisch fruit
De zaadjes en de zaadlijsten van pepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de peper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bewaartijden
Koelkast: 7 dagen
Vriezer: 6 maanden
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.
Habanero pepers schoonmaken
Was de Habanero peper, snijd fijn en voeg toe aan je gerecht.
Tip: wrijf je handen in met een beetje olie voordat je een peper gaat snijden; zo wordt de pittigheid van de peper minder door je handen geabsorbeerd.
Voorkom irritatie, was je handen met zeep na de bereiding van de Habanero peper.