Fred© peer bereiden & bewaren
Bewaren
Onrijpe Fred® peren kunnen prima rijpen op een fruitschaal bij kamertemperatuur. Ze worden dan steeds zachter en malser.
Houd je van een stevige peer? Bewaar ze dan in de koelkast.
Rijpe peren kun je ook in de koelkast bewaren. Daar zijn ze nog enkele dagen houdbaar.
Hoe weet ik of de peer niet goed meer is?
De peer is beurs of beschimmeld. Dit bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Was de Fred® peer goed of schil hem voor gebruik. Je kunt de peer ook met schil en al uit de hand eten. Of halveer de peer en snijd de helften nogmaals in de lengte door tweeën. Verwijder daarna het klokhuis.
Goed om te weten: geschilde peren worden snel bruin! Dit kun je voorkomen door ze te besprenkelen met wat citroensap.
Plakjes peer met schil in een salade zorgen voor een knapperige bite. Ook zorgt de groene kleur voor een kleurrijke decoratie op je bord.
Bewaartijden
Handpeer (onrijp)
Fruitschaal: 3-7 dagen
Koelkast: 2-4 weken
Handpeer (rijp: ‘ready to eat’)
Koelkast: 2-3 dagen