Bramen bereiden & bewaren
Bewaren
Bramen zijn erg kwetsbaar. Leg ze uitgespreid op een bordje, dat voorkomt kneuzen. Zorg dat de bramen niet vochtig worden. Leg ze eventueel op een keukenpapiertje.
Je kunt de bramen 1-3 dagen in de koelkast bewaren.
Invriezen: laat de bramen bevriezen, verspreid op een bordje. Verpak ze daarna in een bakje en stop ze weer in de vriezer.
Hoe weet ik of bramen niet goed meer zijn? De bramen zijn dan beschimmeld of slap. Bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.
Bewaartijden
Koelkast: 1-3 dagen
Fruitschaal: 1 dag
Diepvries: 8-12 maanden
Bramen schoonmaken
Was de bramen voorzichtig in een kommetje onder stromend water. Was de bramen niet direct onder de stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen. Door het snel te doen voorkom je aroma- en sapverlies. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.