Bladselderij kopen
De blaadjes moeten frisgroen en droog zijn. Koop geen bladselderij die slap, donker of nat is.
Let op dat je het juiste kruid meeneemt: bladselderij lijkt erg op bladpeterselie.
Teelt en seizoen
De plant kan ruim 1 meter hoog worden. Bladselderij wordt zowel onder glas als in de volle grond geteeld.
Bladpeterselie is het hele jaar door verkrijgbaar. Hollandse bladselderij is verkrijgbaar van mei tot november.
Voor wie het precies wil weten: voor de teelt onder glas wordt in september gezaaid en geoogst in december tot maart. In de volle grond wordt half april tot eind april gezaaid. Bij teelt in de volle grond kan tot drie keer worden geoogst. De eerste keer in juli, daarna in augustus en september.
Tip
Van dit product eet je geen grote hoeveelheden. Je eet je (groente)gerechten misschien wel met meer smaak. Hierdoor haal je de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente met gemak.
Bladselderij smaak
Bladselderij heeft dezelfde frisse, hartige smaak als peterselie. Bladselderij heeft in tegenstelling tot peterselie een veel sterke smaak.
Bladselderij is lekker bij wortelen, prei, bloemkool, sperziebonen, vis, gehakt, varkensvlees, bami en nasi.
Bladselderij kun je ook zo gebruiken:
- In soep.
- Bij gebakken mihoen met garnalen.
- In tomatenpastasaus met gehakt.
- Bij roergebakken kabeljauwreepjes met zoetzure saus met ananas.
- Bij roergebakken bloemkoolroosjes met Grana Padano 32+.
- In verschillende stoofgerechten.
- In sauzen en ragoûts.