Bietenkiemen bereiden & bewaren

Bewaren
Je bewaart de bietenkiemen in de verpakking. Gooi de verpakking direct weg als je de kiemgroente eruit haalt.

In de koelkast kun je bietenkiemen 2-3 dagen bewaren.

Bereiden
Bietenkiemen zijn ook rauw eetbaar. Er bestaat een risico dat rauwe bietenkiemen (net als taugé) besmet zijn met verschillende bacteriën zoals salmonella of E. coli. Vooral kleine kinderen, ouderen en mensen met verminderende weerstand moeten hier op letten.

Zo verminder je het risico:
- Het is belangrijk om bietenkiemen voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
- Bewaar de kiemgroente in de koelkast (4°C). 
- Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Bietenkiemen kun je toevoegen aan een warm gerecht. Voeg hem aan het eind van de bereiding toe en laat het wel even goed opwarmen.

Bewaartijden

Koelkast: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Verhit de kiemgroente: even onder dompelen in kokend water (5 seconden) of mee wokken met de maaltijd.

Bietenkiemen schoonmaken

Het is goed om de bietenkiemen voor gebruik goed te wassen en in ieder geval even snel te dompelen in heet water.