Banaan bereiden & bewaren

Bewaren
Bananen kunnen niet tegen kou, dan stopt hun narijping en ontstaat direct bederf.

Bewaar de bananen dus niet in de koelkast, maar op een koele plaats (12-15ºC). Dan zijn ze ca. 2-6 dagen houdbaar.

Onrijpe bananen rijpen op de fruitschaal na. Afhankelijk van de soort duurt dit 1 tot 4 dagen. Tijdens de rijping wordt zetmeel omgezet in suiker.

In onrijpe bananen zit 20 keer zoveel zetmeel dan suiker. Aan het eind van de rijping is dat omgekeerd. Dan zit er 20 keer zoveel suiker dan zetmeel in. Hierdoor hebben rijpere bananen een zoetere smaak. 

Bereiden
Een banaan is heel makkelijk te pellen. Als een aap een banaan kan pellen, kun jij het ook ;-)!  

Na het pellen verkleurt een banaan snel. Besprenkel de banaan eventueel met citroensap om dit te voorkomen.

Bewaartijden

Koele plek: 2-6 dagen

Banaan schoonmaken

Zie bereiden.