Akkerpaddenstoel bereiden & bewaren

Bewaren
Akkerpaddenstoelen kunnen 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard. De optimale bewaartemperatuur is 2°C. De hoed kan gemakkelijk openspringen, maar dat maakt voor de smaak niet uit.

Bereiden
Snijd na het schoonmaken het onderste deel van het steeltje af, waarna de paddenstoel in plakjes of kwarten kan worden gesneden.

Let op: kook ze niet te lang, anders verdwijnt de typische anijssmaak, dat is zonde!

Bewaartijden

Koelkast: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Akkerpaddenstoel schoonmaken

Je kunt akkerpaddenstoelen met een champignonborsteltje of met een keukenpapiertje schoonmaken.