Aardbei bereiden & bewaren
Bewaren
Aardbeien zijn erg kwetsbaar. Haal de aardbeien na aankoop daarom uit het doosje. Leg ze op een bordje, dat voorkomt kneuzen. Zorg dat de aardbeien niet vochtig worden. Leg ze eventueel op een keukenpapiertje. Dek de aardbeien niet af en bewaar ze met kroontje, ze zijn dan langer houdbaar.
Invriezen: laat de aardbeien bevriezen, verspreid op een bordje. Verpak ze daarna in een bakje en stop ze weer in de vriezer.
Hoe weet ik of aardbeien niet goed meer zijn? De aardbeien zijn dan beschimmeld of slap. Bederf herken je snel door te kijken, ruiken of proeven.
Bereiden
Aardbeien kun je het beste een uur van tevoren uit de koelkast halen. Op deze manier komt de smaak het beste tot z’n recht.
Bewaartijden
Diepvries: 8-12 maanden
Koelkast: 1-3 dagen
Fruitschaal: 1 dag
Aardbeien schoonmaken
Was de aardbeien voorzichtig in een kommetje onder stromend water. Ze raken namelijk snel doortrokken met water. Houd de aardbeien niet direct onder de stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen. Verwijder na het wassen pas de kroontjes.