Taco's met gebakken paddestoelen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 175 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 dl magere kwark
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 4 eetlepels geraspte 30+ kaas
  • 4 volkorenwraps

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Pel en snijd de ui in stukjes.
3. Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak daarin de ui tot deze glazig is. Voeg het (vegetarische) gehakt toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee.
4. Veeg de paddestoelen schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en scheur ze in stukken.
5. Doe de paddestoelen in de pan, schep om en bak 2 minuten mee.
6. Voeg de tacokruiden toe en laat het op laag vuur 5 minuten sudderen.
7. Taco's: Warm de wraps in ongeveer 10-20 seconden op in je magnetron. Smeer beide kanten van de wraps in met een beetje olie. Hang de wraps in het ovenrek. Zet de wraps 7-10 minuten in de oven tot ze krokant zijn. 
8. Pers het teentje knoflook uit.
9. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
10. Advocadosaus: Schil de avocado en pureer (in een keukenmachine of met een staafmixer) het vruchtvlees met de kwark, knoflook en vers gemalen peper.
11. Vul de taco's met de vulling, bestrooi met kaas en geef de avocadosaus erbij. Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 700 kcal
Eiwit 41 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 39 gram
Waarvan verzadigd 10 gram
Vezels 12 gram
Zout 1.6 gram