Teriyaki aardappelspiesjes

Ingrediƫnten

  • 3 ongeschilde vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel sesamolie en wat olie voor invetten
  • 1 bolletje gember
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 8 sateprikkers (houten prikkers vooraf weken in koud water)

Bereidingswijze

1. Boen de aardappels goed schoon. Kook ze in de schil in ca. 15 minuten bijna gaar.
2, Klop intussen een marinade van de sojasaus en sesamolie. Pers er met een knoflookpers de gember bovenuit en klop dit goed door.
3. Pel de aardappels en snijd ze met de courgette in niet te kleine blokjes van gelijke grootte (ca. 2,5 bij 2,5 cm).
4. Laat eerst de aardappelblokjes 10 minuten marineren. Voeg dan pas de courgette toe en laat nogmaals 10 minuten marineren (snelle methode: aardappelblokjes samen met courgette blokjes 10 minuten laten marineren.) 5. Rijg ca. 8 spiesen van telkens om en om aardappel en courgette.
6. Verhit een grillpan. Vet deze goed in met olie en gril de spiesen in 6-8 minuten rondom gaar en bruin. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 225 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 32 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.24 gram