Thaise groene salade met sjalotten

Ingrediƫnten

  • 100 g peultjes
  • stukje rode peper van 1 cm
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 takjes verse munt
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 5 sjalotjes
  • 1 komkommer

Bereidingswijze

1. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringetjes.
2. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne reepjes.
3. Breng water aan de kook en kook de peultjes in 3-4 minuten beetgaar en giet na bereiding af.
4. Snijd de rode peper in de lengte doormidden. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd deze in dunne ringetjes.
5. Klop een dressing van limoensap, peperringetjes, sojasaus en gembersiroop en laat de smaken even lekker op elkaar inwerken.
6. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en doe ze in een grote saladeschaal.
7. Hak de munt fijn en schep dit door de Chinese kool. Doe er de komkommerreepjes en peultjes op. Verdeel er de sjalottenringetjes over. Schenk er de dressing over uit en bestrooi met de sesamzaadjes. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 120 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.22 gram