Thaise rijstnoedels met paddenstoelen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 250 g witte champignons of kastanjechampignons
  • 1 stronk paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 175 g noedels van zilvervliesrijst
  • 1 - 2 eetlepels groene currypasta (van Fair Trade bv.)

Bereidingswijze

1. Pel en snijd de ui fijn.
2. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en snijd ze in plakjes.
3. Was de paksoi en snijd deze in repen.
4. Snijd de lente-uitjes in reepjes.
5. Verhit de olie in een wok en bak daarin de ui tot deze glazig is.
6. Voeg de champignons toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
7. Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
8. Voeg aan de champignons 1 eetlepel curry of meer naar smaak toe, schep goed om en bak dit ongeveer 1 minuut. Voeg de paksoi toe en bak de groente ongeveer 1 minuut mee. Schep af en toe om.
9. Laat de noedels goed uitlekken. Schep de noedels door het champignonmengsel. Garneer het gerecht met sesamzaad en lente-ui. Geniet ervan! 

Menusuggestie: Lekker met kippendijfilet. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 490 kcal
Eiwit 16 gram
Koolhydraten 71 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 9 gram
Zout 0 gram