Tropische vruchtensalsa met rode ui

Ingrediënten

  • 1 kleine rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 rode ui

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de rode ui fijn.
2. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe dit met de ui in een grote kom.
3. Verwijder de pitjes uit de peper en hak de peper fijn. Voeg de peper toe aan de mango.
4. Rasp hele dunne schilletjes van de limoen en pers de limoen verder uit.
5. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil (schil bewaren). Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en schep het limoensap er door.
6. Schep mango, ui, peper, avocado en kaneel voorzichtig door elkaar en vul er de avocadoschillen mee. Of serveer de salsa in een schaaltje. Garneer met de limoenschilletjes. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 260 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 19 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 7 gram
Zout 0.01 gram