Uiensoep met room

Ingrediƫnten

  • 4 grote uien
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 8 dl bouillon met minder zout
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 eetlepels kookroom light
  • peper

Bereidingswijze

1. Pel 4 grote uien en snijd ze in ringen.
2. Verwarm de margarine, leg hierin de uienringen, strooi er de kerriepoeder over en fruit de uien totdat ze goudgeel zijn. Schep regelmatig om. Voeg vers gemalen peper naar smaak toe.
3. Giet er de bouillon bij en kook zachtjes 8-10 minuten.
4. Verdeel de soep over de kommen. Voeg een lepeltje kookroom toe. Breng eventueel hoger op smaak met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 150 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram