Uiensoep met verse room

Ingrediƫnten

  • 4 grote uien
  • 50 g boter
  • 1\/2 eetlepel kerriepoeder
  • peper naar smaak
  • 8 dl bouillon
  • 2 dl slagroom
  • eventueel wat geschaafde amandelen

Bereidingswijze

Volg eerst het bassisrecept. Pel 4 grote uien en snijd ze in ringen. Smelt 50 gram boter, leg hierin de uienringen, strooi er 1/2 eetlepel kerriepoeder over en fruit de uien totdat ze goudgeel zijn. Schep regelmatig om. Voeg peper naar smaak toe. Giet er 8 dl bouillon bij en kook zachtjes 8 - 10 minuten. Klop 2 dl slagroom half stijf.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius of zet de grill aan. Schep de soep in ovenvaste soepkoppen. Verdeel de room over de soep. Bestrooi de room met kerriepoeder en laat deze in de oven iets kleuren. Strooi er eventueel wat geschaafde amandelen over.

Reageren