Aardappelschotel met mosterdroom

Ingrediënten

  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 100 g witte kool
  • 1 eetlepel olie of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 60 ml kookroom light
  • 10 g vloeibare margarine
  • 1/2 winterwortel
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel kerriepoeder

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en schrap de winterwortel schoon.
2. Snijd de aardappel en wortel in plakjes. 
3. 
Gaar de aardappel en wortelplakjes met 3 eetlepels water 5 minuten voor in de magnetron op 800 Watt of kook ze 3 minuten in ruim kokend water.
4. Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
5. Verhit de margarine in een wok en voeg dan de olie toe.
6. Bak, als de olie heet genoeg is, de koolreepjes en de paprikablokjes al omscheppend op een hoog vuur in ca. 2 minuten.
7. Voeg daarna de aardappel- en wortelplakjes toe. Strooi er kerriepoeder en tijm over.
8. Bak de groente en aardappel al omscheppend 3-4 minuten op een hoog vuur.
9. Voeg de kookroom, mosterd en citroensap toe en warm nog 1-2 minuten goed door.
10. Serveer het gerecht met verse peterselie. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 265 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 34 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 7 gram
Zout 0 gram