Aardappelschotel met mosterdroom

Ingrediënten

  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 1\/2 winterwortel
  • 100 g witte kool
  • 1\/2 rode paprika
  • 10 g margarine
  • 1 eetlepel olie of zonnebloemolie
  • 1\/2 theelepel kerriepoeder
  • 1\/2 theelepel tijm
  • 60 ml slagroom
  • 1\/2 eetlepel mosterd
  • 1\/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en schrap de winterwortel schoon. Snij de aardappel en wortel in plakjes. Gaar de aardappel en wortelplakjes met 3 eetlepels water 5 minuten voor in de magnetron op 800 Watt of kook ze 3 minuten in ruim kokend water.

Schaaf of snij de kool in smalle reepjes. De paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Verhit vervolgens de margarine in een wok en voeg dan de olie toe. Bak, als de olie heet genoeg is, de koolreepjes en de paprikablokjes al omscheppend op een hoog vuur in ca. 2 minuten. Voeg de aardappel- en wortelplakjes toe. Strooi er kerriepoeder en tijm over.
Bak alles al omscheppend op een hoog vuur 3 / 4 minuten. Voeg slagroom, mosterd en citroensap toe en warm goed door. Serveer het gerecht met de peterselie.

Reageren