##Aardappelspinazieschotel met kaasnotenkorstje

Ingrediƫnten

  • 375 g vastkokende aardappels
  • 500 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1\/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 100 g jong belegen kaas
  • 50 g belegen kaas aan plakken
  • 25 g pijnboompitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de geschilde aardappelen in plakjes. Kook de aardappel plakjes in ruim kokend water met zout 3 minuten. Was de spinazie grondig in ruim koud water, verwijder harde, dikke stelen en laat de spinazie goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een wok. Voeg de spinazie telkens in delen toe en bak dit 3 minuten al omscheppend op een hoog vuur. Pel de ui en hak deze fijn. Voeg fijngehakte ui, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Neem de wok van de warmtebron en laat het enigszins afkoelen. Klop het ei los met de melk. Schep de in blokjes gesneden jong belegen kaas en het eimengsel door de spinazie. Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Leg de helft van de aardappel plakjes op de bodem. Schep het spinazie mengsel erop en vervolgens de rest van de aardappel plakjes. Dek het af met de plakken belegen kaas. Bestrooi het met de grof gehakte pijnboompitten. Zet het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Variatie met vlees: neem in plaats van de jong belegen kaas 100 gram gekookte ham in blokjes.

Dit is 250 gram groenten per portie, 125 % van de A.D.H.