Aardappeltaartjes gevuld met groenten

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • maizena
  • peper
  • 3 eetlepels kookroom light
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 300 g gemengde groenten (bv. broccoli wortel sperziebonen)
  • 25 g vloeibare margarine
  • 1 eetlepel geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 200 graden. 
2. 
Schil de aardappelen.
3. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten in een laagje kokend water gaar. Giet ze af en pureer ze. Laat de puree even afkoelen.
4. Scheid 1 ei in dooier en eiwit. Klop de dooier los. Deze eierdooier voeg je met 20 gram margarine en de geraspte kaas aan de puree toe. Meng dit tot een deeg.
5. Vet de taartvormpjes in met de overige margarine. Druk het aardappeldeeg in de taartvormpjes.
6. Klop het andere ei los en bestrijk de aardappeldeeg met dit losgeklopte ei. 
7. Bak de bakjes ca. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
8. Maak ondertussen de gemengde groenten schoon en snijd deze in kleine stukjes.
9. Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok. Roerbak hier de groenten ca. 8 minuten in. Roer de kookroom erdoor.
10. Strooi er eventueel een beetje maïzena over zodat het meer bindt. 
11. Breng de groenten op smaak met peper.
12. Schep het groentemengsel in de aardappelbakjes. Serveer direct. Smakelijk eten! 

Menusuggestie: Lekker met runderstoof. 

Voedingswaarde per persoon

Energie 420 kcal
Eiwit 14 gram
Koolhydraten 47 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 6 gram
Zout 0 gram