Aardappeltaartjes gevuld met groenten

Ingrediƫnten

  • 300 g kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 25 g margarine
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 300 g gemengde groenten
  • zoals broccoli
  • wortel
  • sperziebonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels slagroom
  • maizena
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen. Kook deze in +/- 20 minuten in een laagje kokend water gaar. Giet ze af en pureer deze. Laat de gepureerde aardappelen even afkoelen.
Scheid 1 ei in dooier en eiwit. Klop de dooier los. Deze eierdooier met 20 gram margarine en de geraspte kaas worden toegevoegd aan de gepureerde aardappelen. Dit moet door elkaar heen worden gemengd tot een deeg.
Vet de taartvormpjes in met de overige margarine. Druk het aardappeldeeg in de taartvormpjes. Klop het andere ei los en bestrijk de aardappeldeeg met dit losgeklopte ei.
Bak de bakjes +/- 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Maak de gemengde groenten schoon en snij deze in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok. Roerbak hierin de groenten in +/- 8 minuten. Roer de slagroom erdoor. Laat dit even binden. Mocht het nog niet voldoende binden kan er gebruik gemaakt worden van maizena, door hier een beetje van doorheen te strooien. Breng de groenten op smaak met peper en zout .
Schep het groentemengsel in de aardappelbakjes. Serveer direct.

Reageren