Amsoi op z'n Javaans

Ingrediƫnten

  • 500 g amsoi
  • 200 g nasivlees
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zwarte peper
  • 175 g zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 sjalot of 1/2 ui

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Was de amsoi, snijd ze klein (net als andijvie) en laat goed uitlekken.
3. Dep de blokjes vlees droog met keukenpapier. Verhit een wok of braadpan. Voeg de olie toe en roerbak de blokjes vlees om en om lichtbruin.
4. Pel de sjalot of ui en de knoflook en hak beide fijn. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
5. Doe de amsoi ook in de pan met de ketjap en roerbak alles al omscheppende in 5-7 minuten beetgaar. Breng op smaak met vers gemalen peper
6. Serveer met de gekookte rijst. Eet smakelijk! 

Vegetarische variatie: Vervang het naisvlees door gemarineerde blokjes tahoe of Oosterse quornstukjes.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 595 kcal
Eiwit 43 gram
Koolhydraten 82 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 11 gram
Zout 1 gram