Amsoi uit de magnetron

Ingrediënten

  • 500 g amsoi
  • 1 eetlepel bruine suiker of goela djawa
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel Chinese ketjap of sioe
  • 15 g vloeibare margarine
  • 75 g gekookte kip
  • 1 theelepel zout met minder natrium

Bereidingswijze

1. Snijd de bladeren los van de stengel van de amsoi. Verwijder de harde uiteinden van de bladstelen.
2. Was de amsoibladeren, droog ze en snijd ze heel fijn in repen van 1 cm breedte.
3. Leg de amsoi in een grote (magnetronbestendige) schaal en strooi de suiker en zout erover.
4. Kneed de groente met de handen tot er vocht uitkomt. Laat de amsoi in een vergiet goed uitlekken (circa 15 minuten).
5. Doe 
de margarine (onafgedekt) in een grote magnetronbestendige schaal. Verwarm 15-30 seconden op ca. 750 Watt aan.
6. Voeg de gepelde, fijngehakte knoflook en in stukjes gesneden tomaat toe. Zet de schaal terug in de magnetron (onafgedekt). Verwarm ca. 1 minuut op ca. 750 Watt. Roer goed en doe de uitgelekte amsoi erbij.
7. Zet de schaal in de magnetron (afgedekt). Verwarm nog 4-6 minuten op ca. 750 Watt. Schep tussentijds 1 tot 2 maal om.
8. Roer de in blokjes gesneden kip door de tomaat en amsoi. Verwarm nog 1 minuut (onafgedekt) in de magnetron op ca. 750 Watt.
9. Breng op smaak met de ketjap. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst of volkorennoedels.

Voedingswaarde per persoon

Energie 255 kcal
Eiwit 24 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 9 gram
Zout 1 gram