Amsoi uit de magnetron

Ingrediƫnten

  • 500 g amsoi
  • 1 eetlepel bruine suiker of goela djawa
  • 1 theelepel zout
  • 15 g boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel Chinese ketjap of sioe
  • 75 g gekookte ham of pekelvlees

Bereidingswijze

Snij de bladeren los van de stengel en verwijder de harde uiteinden van de bladstelen. Was de bladeren, droog ze en snij ze heel fijn in repen van 1 cm breedte. Leg de amsoi in een grote, magnetronbestendige, schaal en strooi de suiker en het zout erover. Kneed de groente met de handen tot er vocht uitkomt. Laat de amsoi in een vergiet goed uitlekken (circa 15 minuten).

Verhit de boter of margarine, onafgedekt, in de grote magnetronbestendige schaal, 15-30 seconden, ca. 750 watt. Voeg de gepelde, fijngehakte knoflook en in stukejs gesneden tomaat toe, zet de schaal terug in de magnetron, onafgedekt, 1 minuut, ca. 750 watt, roer goed en doe de uitgelekte amsoi erbij.
Zet de schaal in de magnetron, afgedekt, 4-6 minuten, ca. 750 watt. Schep tussentijds een- tweemaal om.
Breng de amsoi op smaak met de Chinese ketjap en roer de in blokjes gesneden ham of pekelvlees erdoor. Zet nog 1 minuut, onafgedekt, in de magnetron, ca. 750 watt.
Lekker met rijst of mie.
Tip: neem voor een hoofdgerecht 150 gram ham of pekelvlees of - vegetarisch - in ketjap gemarineerde met de knoflook en tomaat meegebakken tahoe.

Dit gerecht bevat ruim 200 gram groente per persoon.

Reageren