Andijvie met rozijnen en cranberry's

Ingrediƫnten

  • 300 g andijvie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • cayennepeper
  • 60 ml zure room
  • peper
  • 40 g diepgevroren cranberry's

Bereidingswijze

1. Maak de andijvie schoon, was de struik en snijd de andijvie vervolgens in smalle repen. Was de andijvie nogmaals en laat uitlekken.
2. Doe de andijvie met iets aanhangend water in een ruime magnetronbestendige schaal. Zet de schaal in de magnetron (afgedekt) voor 3-5 minuten op ca. 750 Watt.
3. Voeg vers gemalen peper, cayennepeper naar smaak toe met de rozijnen en de zure room. Schep goed om.
4. Voeg de cranberry's toe aan de andijvie. Zet de schaal terug in de magnetron (afgedekt) voor 3-6 minuten op ca. 750 Watt tot alles door en door warm is. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker bij gebraden wild of varkensvlees en aardappelpuree.

Vegetarische variatie: Lekker met gebakken quornfilet.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 110 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram