Andijvie met rozijnen en cranberry's

Ingrediƫnten

  • 300 g andijvie
  • 40 g diepgevroren cranberry's peper
  • 15 g suiker
  • 1 eetlepel rozijnen
  • cayennepeper
  • zout
  • 60 ml zure room of creme fraiche

Bereidingswijze

Maak de andijvie schoon, was de struik en snij de andijvie vervolgens in smalle repen. Was deze nogmaals en laat de andijvie uitlekken. Doe de andijvie met iets aanhangend water in een ruime magnetronbestendige schaal. Zet de schaal in de magnetron, afgedekt, 3-5 minuten, ca. 750 watt.

Voeg zout, peper, cayennepeper naar smaak toe met de rozijnen en de zure room. Schep goed om.
Bestrooi de cranberry's met de suiker en voeg deze toe aan de andijvie. Zet de schaal terug in de magnetron, afgedekt, 3-6 minuten, ca. 750 watt tot alles door en door warm is.

Tip: vervang de cranberries en de suiker door vossenbes compote (potje) en roer dit door de andijvie. Kook in dit geval de andijvie in totaal 6-8 minuten in de magnetron.
Lekker bij gebraden wild of varkensvlees en aardappelpuree.

Vegetarische variatie: lekker met gebakken quornfilet.

Dit gerecht bevat 150 gram groente en 20 gram fruit per persoon.

Allergie informatie: bevat lactose

Dieet variatietip: volg je een energiebeperkt dieet? Neem dan zure room (en geen crème fraîche). Suiker kun je eventueel vervangen door zoetstof.

Reageren