Appel aardappelsalade met bieslook

Ingrediƫnten

  • 2 grote aardappelen
  • 1 stevige appel
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 eetlepel notenolie

Bereidingswijze

1. Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in de schil in ruim kokend water ca. 20 minuten gaar. Haal daarna direct de schil eraf en snijd ze in plakken.
2. Schil de appel, verwijder het klokhuis (met een appelboor) en snijd de appel in dunne plakken.
3. Leg de plakken appel en aardappel in een schaal.
4. Meng de azijn met de fijngehakte bieslook en beide oliesoorten. Bestrijk dit mengsel vervolgens over de schijven aardappel en appel en dan kan het op tafel. Geniet ervan! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 215 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 27 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0 gram