Appelaardappelsalade met bieslook

Ingrediƫnten

  • 2 grote aardappelen
  • 1 stevige appel zoals Granny Smith
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • peper
  • zout
  • 1\/4 theelepel suiker
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of maisolie
  • appelboor

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in de schil in ca. 20 minuten beetgaar. Pel ze direct en snij ze in plakken. Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij ze in dunne schijven. Meng de azijn met de peper het zout, de suiker, de bieslook en beide oliesoorten en schep hier de schijven aardappel en appel voorzichtig doorheen. Serveer de salade direct (lauw of koud) als bijgerecht.per persoon ca. 50 gram fruit.

Reageren