Appelaardappelsalade met bieslook

Ingrediƫnten

  • 2 grote aardappelen
  • 1 stevige appel zoals Granny Smith
  • peper
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 eetlepel notenolie

Bereidingswijze

1. Boen de aardappelen schoon.
2. Kook de aardappelen in de schil in ca. 20 minuten beetgaar. Pel ze direct en snijd ze in plakken.
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis (met een appelboor) en snijd de appel in dunne schijven.
4. Meng de azijn met de vers gemalen peper, bieslook en beide oliesoorten. Schep hier de schijven aardappel en appel voorzichtig doorheen. Serveer de salade direct (lauw of koud) als bijgerecht. Smakelijk eten! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 215 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 27 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 3 gram
Zout 0 gram