Appelwalnotentoast

Ingrediƫnten

  • 1 appel
  • citroensap
  • 25 g geraspte oude 30+ kaas
  • evt. worchestershiresaus
  • 3 sneetjes volkorenbrood
  • 1/4 theelepel mosterdpoeder
  • 1 eetlepel gehakte ongezouten walnoten

Bereidingswijze

1. Warm de grill voor. 
2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel grof boven een kom. Besprenkel de geraspte appel met citroensap.
3. Meng de kaas en de walnootjes door de appel met de mosterdpoeder en eventueel enkele druppels worchestershiresauce.
4. Rooster de sneetjes volkorenbrood.
5. Verdeel het appelmengsel over de sneetjes brood en laat ze onder een hete grill lichtbruin kleuren.
6. Snijd elk sneetje in vier stukjes en serveer direct. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 281 kcal
Eiwit 12 gram
Koolhydraten 29 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 5 gram
Zout 1 gram