Appellolly's

Ingrediƫnten

  • 8 mooie Elstars
  • 8 lollystokjes
  • 1\u00bd dl stroop
  • 1\u00bd dl kristalsuiker
  • 150 g basterdsuiker
  • bakpapier
  • 11\/2 dl slagroom
  • 1 theel zout
  • 75 ml water
  • 3 eetl boter en extra om in te vetten

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes van de appel en vervang ze door de lollystokjes.

Vet een stuk bakpapier dun in met wat boter.

Doe de stroop, alle suiker, de slagroom, het zout en het water in een brede sauspan met dikke bodem. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren tot er een goudbruine karamelkleur ontstaat. Haal de pan meteen van het vuur, zodra de suiker kleur krijgt.

Klop in de pan de boter door de karamel.

Werk nu snel zolang de karamel nog heet is: draai de appels door het mengsel zodat ze aan alle kanten even dik bedekt zijn. Laat de overtollige karamel in de pan teruglopen. Leg de appels op het bakpapier om af te koelen.

Reageren