Appelsalade met verse geitenkaas

Ingrediƫnten

  • 200 g gemengde sla in stukken
  • 2 appels
  • 1 theelepel azijn of sherryazijn
  • citroensap
  • peper
  • 50 g verse geitenkaas
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 25 g ongezouten walnoten

Bereidingswijze

1. Klop de mosterd, honing, olie, azijn en vers gemalen peper en tot een dressing.
2. Snijd de appels in stukjes en besprenkel ze met citroensap.
3. Verkruimel de verse geitenkaas en hak de walnoten.
4. Verdeel de sla, appel, geitenkaas en walnoten over 2 borden. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met een stukje volkorenstokbrood. 

Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet? Doe er geen walnoten bij, maar vervang ze eventueel door tahoe of tempé. Ben je allergisch voor walnoten? Vervang ze door andere noten of tahoe, tempé of geraspte 30+ kaas, als je ook voor andere noten allergisch bent.

Voedingswaarde per persoon

Energie 255 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 3 gram
Zout 0 gram