Appelsalade met brie

Ingrediƫnten

  • 200 g gemengde sla in stukken
  • 2 appels
  • 100 g brie in reepjes
  • 25 g walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel azijn of sherryazijn
  • citroensap
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Klop de mosterd, honing, olie en azijn, peper en zout tot een dressing.

Snij de appels in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Snij de brie in reepjes.
Verdeel over 2 borden de sla, appel, brie en walnoten.

Per persoon ongeveer 100 gram groenten en 100 gram fruit.

 

Allergie informatie: bevat lactose, noten (walnoten) en mosterd

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: volg je een energiebeperkt dieet? Vervang dan brie door geitenkaas. Doe er geen walnoten bij, maar vervang ze eventueel door tahoe of tempé. Ben je allergisch voor walnoten? Vervang ze door andere noten of tahoe, tempé of geraspte kaas, als je ook voor andere noten allergisch bent.

Reageren