Argentijnse steak met paprikasalsa

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • 1 tomaat
  • 1 lente-ui
  • 2 takjes koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2\/3 eetlepels limoensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 rundersteaks
  • op kamertemperatuur
  • 25 gram boter
  • Verder: plastic diepvrieszak

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor en rooster hieronder de paprika's in 10 minuten rondom zwart. Laat de paprika's ca. 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten. Ontvel de paprika's onder koud stromend water en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn. Roer in een kom de paprika's, tomaat, lente-ui, koriander, olijfolie, limoensap, zout en peper door elkaar tot een salsa. Verhit de boter in een koekenpan, kruid de steak met peper en bak deze in ca. 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Breng de steak op smaak met zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep er salsa over. Lekker met rijst en gegrilde maïskolf.

Reageren