Aspergesalade met sesamdressing

Ingrediƫnten

  • 200 g groene asperges
  • 1 struikje witlof
  • 2 eetlepels citroensap
  • ca. 40 g veldsla
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • peper
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine avocado
  • 30 g achterham (ca. 2 plakken)

Bereidingswijze

1. Snijd ca. 2 cm van de onderkant af en was de asperges, schillen is niet nodig. Halveer de asperges in de lengte.
2. 
Was en halveer de witlof in de lengte. Snijd de witlof vervolgens in de lengte in dunne repen.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de asperges en witlof ca. 2 minuten op laag vuur.
4. Breng de groente op smaak met vers gemalen peper, schep op een bord en laat afkoelen.
5. Halveer de plakken ham in de lengte.
6. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in lange plakken. Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap.
7. Verdeel de gewassen en gedroogde veldsla over twee borden. Leg hier een bergje gebakken groenten, avocado en ham bovenop.
8. Klop een dressing van de sesamolie, sojasaus en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met vers gemalen peper. Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi met het sesamzaad. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 255 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 3 gram
Zout 0 gram