Auberginedip met komkommer

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 komkommer
  • 40 g walnoten
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels koriander1 theelepel honing
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Prik de aubergines hier en daar in met een vork en leg ze 10 tot 15 minuten onder een hete grill tot ze zacht zijn en de schil licht gerimpeld is. Blijf goed kijken en hou het in de gaten, het kan ineens te hard gaan.

Pel de knoflook en de sjalot en hak fijn.
Als de aubergines onder de gril vandaan komen, halveer de aubergines en haal het vruchtvlees eruit. Stop het vruchtvlees in een kom, voeg het citroensap toe en prak het vruchtvlees fijn met een vork.
Meng de olie, honing, koriander, zout en peper erdoor en roer tot een glad mengsel. Voeg de fijngehakte knoflook en sjalotten toe. Hak dan de walnoten fijn en voeg deze ook toe aan het mengsel.
Laat de dip dan nog even afkoelen, door de dip afgedekt in de koelkast te bewaren.
Was de komkommer en snij deze dan in wat dikkere plakjes.
Als de dip geserveerd wordt, dan kan de dip op de plakjes komkommer worden uitgesmeerd.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Allergie informatie: bevat noten (walnoten)

Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet? Neem dan 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels citroensap voor de dressing. Doe er de helft van de walnoten en geen honing bij. Kun je geen walnoten eten? Dan kun je ze eventueel vervangen door macadamia noten, paccannoten of pijnboompitten. Neem voor natriumbeperking een natriumarme bouillon tablet.

Reageren