Auberginerolletjes

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines
  • 16 blaadjes basilicum of 16 blaadjes munt
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 100 - 125g verse geitenkaas of mozzarella
  • peper
  • 2 eetlepels (knoflook)olie

Bereidingswijze

1. Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snijd ze over de lengte in plakken van circa 1 cm dikte (ca. 8 plakken per aubergine).
2. Leg steeds 4 plakken aubergine, naast elkaar, tussen keukenpapier. Verhit de aubergine in de magnetron tot de plakken net zacht zijn (750 Watt, ca. 1 minuut). Herhaal dit tot alle plakken zacht zijn.
3. Bestrijk de plakken aubergine met (knoflook)olie en bestrooi ze met vers gemalen peper.
4. Snijd de mozzarella in repen of verkruimel de verse geitenkaas.
5. Leg op elke plak aubergine een blaadje basilicum of munt en een plakje mozzarella of wat geitenkaas.
6. Rol de aubergineplakken op en zet ze vast met een cocktailprikker.
7. Garneer de auberginerolletjes met een cherrytomaatje. Geniet ervan! 

Tip: Dit recept gaat uit van 2 auberginerolletjes per persoon. Reken 4 auberginerolletjes per persoon voor bij de lunch!   

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 65 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 2 gram
Zout 0 gram