Auberginesalade met ei

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 stevige tomaten
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • enkele sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel yogonaise
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 eetlepel fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

1. Was de aubergine, snijd het kroontje eraf en snijd vervolgens in blokjes.
2. Breng een bodem water aan de kook. Kook de blokjes aubergine gedurende enkele minuten. Giet af en laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
3. 
Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Was de tomaten en snijd in partjes.
4. Maak de dressing door de yogonaise, zure room, mosterd, vers gemalen peper en fijngeknipte bieslook te mengen.
5. Pak een slakom en schep de groenten en dressing voorzichtig door elkaar.
6. Pel het ei en snijd het in partjes.
7. Garneer de salade met de partjes ei en wat sprietjes bieslook. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 145 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 5 gram
Zout 0 gram