Bietensoep

Ingrediƫnten

  • 125 g rauwe rode bieten
  • 2 worteltjes of een stuk winterwortel
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels zure room
  • sprietjes bieslook
  • 4 1/2 dl bouillon met minder zout
  • 1/2 kleine appel

Bereidingswijze

1. Schil de bieten en rasp ze grof.
2. Pel de sjalot en hak deze fijn.
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
4. Rasp de wortel grof.
5. Breng de bouillon met de groenten en appel aan de kook en laat de soep circa 20-35 minuten zachtjes koken.
6. Pureer de soep met de staafmixer, warm de soep eventueel nog even door. Serveer met een eetlepel zure room en garneer met bieslook. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 95 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.3 gram