Bleekselderij met sesamzaad

Ingrediƫnten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 - 2 eetlepels rijstazijn

Bereidingswijze

1. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes (bewaar het bleekselderijgroen).
2. Doe de boogjes in een stoommand of in een hittebestendig vergiet. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de bleekselderij boven het kokende water vervolgens in circa 7 minuten knapperig beetgaar.
3. Rooster intussen het sesamzaad (al omschuddend) lichtbruin in een droge koekenpan.
4. Snijd het selderijgroen fijn.
5. Doe de bleekselderij in een schaal.
6. Schep sesamzaad, sojasaus en de rijstazijn door de bleekselderij.
7. Strooi het selderijblad erover en serveer meteen. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Lekker met gebakken tahoe.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 95 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 2 gram
Zout 1 gram