Bloemkool met tomatenzuivelspread

Ingrediƫnten

  • 350 g bloemkool
  • 2 zongedroogde tomaten uit een potje
  • 60 g zuivelspread light

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine stukjes.
2. Doe de bloemkoolstukjes in een schaal en voeg 3 eetlepels water toe. Dek de schaal af en laat de bloemkool in 5 minuten gaar worden op 750 Watt.
3. Laat de bloemkool uit de magnetron nog ca. 3 minuten nagaren.
4. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
5. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes en meng door de zuivelspread. 
6. Verdeel de spread over de bloemkool en warm het gerecht (onafgedekt) nog 1 minuut op 750 Watt. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

Energie 145 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 15 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 6 gram
Zout 1.12 gram