Bloemkool met ui en paprika

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 theelepel tijm
  • peper

Bereidingswijze

1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
2. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes.
3. Pel en snipper de ui.
4. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de ui enkele minuten zachtjes. Voeg de bloemkool, paprika, tijm en 1 dl water toe.
5. Laat de groenten in gesloten pan in ca. 15 minuten gaarstoven. Schep ze af en toe om.
6. Breng op smaak met vers gemalen peper. Smakelijk eten! 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 200 kcal
Eiwit 8 gram
Koolhydraten 17 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 11 gram
Zout 0.08 gram