Bloemkool met ui en peterselie

Ingrediƫnten

  • 350 g bloemkool
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1/2 dl water
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 theelepel oregano

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine stukjes.
2. Pel en snijd de ui in kleine stukjes.
3. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de ui al omscheppend. Schep de bloemkoolstukjes erdoor en bak ze even mee.
4. Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de oregano, tomatenpuree en het water erdoor.
5. Smoor de bloemkool in gesloten pan op heel zacht vuur in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Voeg eventueel halverwege nog een scheutje water toe.
6. Knip de peterselie erboven fijn. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 185 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 6 gram
Zout 0 gram