Venkel-aardappelgratin

Ingrediƫnten

  • 2 venkelknollen
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom light
  • 200 ml bouillon met minder zout
  • 1 bosje peterselie
  • 50 g geraspte 30+ kaas
  • 500 g aardappelschijfjes

Bereidingswijze

1. Kook de aardappel (met schil) in ca. 20 minuten en giet na bereiding af.
2. Hak de peterselie, knoflook en olijven fijn. 
3. Maak de venkel schoon, kook 5 minuten en laat uitlekken in een vergiet. 
4. Verwarm de oven voor op 180°C.
5. Snijd de aardappel en venkel in parten. 
6. Meng de olijven, knoflook, peterselie en de kaas door elkaar.
7. Meng de bouillon en kookroom door elkaar.
8. Schep de venkel in een ovenschaal en verdeel er het olijvenmengsel over.
9. Leg er de aardappelschijfjes op en schenk het kookroommengsel eroverheen.
10. Zet in de voorverwarmde oven en laat in ca. 40 minuten garen. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 240 kcal
Eiwit 10 gram
Koolhydraten 31 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 7 gram
Zout 0.66 gram