Bonte paprikasalade

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel tijm
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 sjalotje
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 witte paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 paarse paprika

Bereidingswijze

1. Roer een sausje van de azijn, mosterd, honing, tijm, vers gemalen peper en olie in een saladeschaal.
2. Knip de peterselie erboven fijn.
3. Pel en snipper het sjalotje heel fijn.
4. Snijd de paprika's in dunne reepjes.
5. Schep de paprika's met het gesnipperde sjalotje door de saus. Laat de salade ongeveer 1 uur intrekken. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 150 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 8 gram
Zout 0 gram