Bospeen met knoflookmuntolie

Ingrediƫnten

  • 10 blaadjes munt
  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1/2 bos bospeen
  • peper
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

1. Snijd de schoongemaakte bospeen schuin in dunne plakjes en doe ze in een stoommandje.
2. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de wortel ca. 15 minuten boven het kokende water beetgaar.
3. Snijd intussen de gepelde knoflook in dunne plakjes.
4. Verwarm de olie in een pan op laag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de munt toe en warm ze op laag vuur mee tot de olie lekker geurt.
5. Zeef de olie en houd die warm.
6. Snijd de rest van de munt fijn.
7. Doe de worteltjes in een schaal.
8. Schep de olie en de munt door de worteltjes en serveer meteen. Breng eventueel op smaak met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 210 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 6 gram
Zout 0 gram