Bospeen met peultjes

Ingrediƫnten

  • 200 g peultjes
  • 200 g bospeen
  • 2 takjes peterselie

Bereidingswijze

1. Maak de bospeen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de puntjes van beide kanten van de peultjes en was ze.
2. Leg de bospeentjes in een magnetronbestendig schaaltje en voeg drie eetlepels water toe.
3. Zet het schaaltje (afgedekt) in de magnetron en verwarm 1 minuut op ca. 750 Watt. Haal het schaaltje uit de magnetron en voeg de peultjes toe. En indien nodig, nog 1-2 eetlepels water. Zet het schaaltje (afgedekt) nog 2 minuten in de magnetron en verwarm op ca. 750 Watt.
4. Laat de groenten afgedekt nog enkele minuten nagaren.
5. Giet de groenten af en strooi de fijngeknipte peterselie erover. Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 65 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 0.3 gram
Waarvan verzadigd 0.1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.06 gram