Bramen granita

Ingrediƫnten

  • 300 g bramen
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

1. Pureer de bramen met het water, suiker en honing in een blender.
2. Schenk het mengsel in een ruime, platte schaal en dek af met huishoudfolie.
3. Zet de schaal 2 uur in de vriezer. Na deze 2 uur moet het mengsel met een vork los worden gemaakt. Dan gaat het weer 2 uur in de vriezer. Na die 2 uur weer los maken met een vork en dan voor de laatste maal 2 uur in de vriezer. Daarna weer losmaken met een vork. Dan is de bramen granita klaar.
4. Schep de granita in 2 hoge glazen. Geniet ervan!

Voedingswaarde per persoon

Energie 120 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 49 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 0.3 gram
Waarvan verzadigd 0.1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.01 gram