Venkelsoep

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels kookroom light
  • 1 liter bouillon met minder zout
  • 2 aardappels
  • 2 grote venkels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje peterselie

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels en snijd in stukjes. 
2. Snijd de knoflook fijn. 
3. Hak de peterselie fijn. 
4. Maak de venkel schoon en snijd fijn. 
5. Verwarm de olie in een pan en bak de venkel, aardappel, knoflook en peterselie even aan.
6. Schenk er de bouillon en laat 20 minuten koken.
7. Maak met de staafmixer fijn.
8. Roer de kookroom erdoor, verwarm de soep nog even en verdeel over 4 borden. Geniet ervan! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 100 kcal
Eiwit 3 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 3 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0.26 gram