Champignonappelwrap

Ingrediënten

  • 125 g champignons of kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olie
  • ca. 200 g uitgelekte tonijn op water uit een blikje
  • 1 appel
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 2 volkorenwraps
  • 1/2 krop sla
  • peper

Bereidingswijze

1. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier of champignonborsteltje. Snijd de champignons doormidden en snijd grote champignons in vieren.
2. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten al omscheppend op middelhoog vuur. Giet eventueel het vrijgekomen vocht af. Laat de champignons op een groot bord afkoelen.
3. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en prak deze in een kom fijn.
4. Snijd de appel in vieren verwijder het klokhuis en snijd de appel vervolgens in stukjes.
5. Was de tomaten en snijd deze doormidden. Schep de zaadjes er uit en snijd de tomaat in stukjes.
6. Schep appel, tomaat en de kwark door de tonijn. Breng op smaak met vers gemalen peper. Schep tenslotte de gebakken champignons erdoor.
7. Pluk de slabladeren en was in een vergiet. 
8. Verdeel de slabladeren over de wraps, verdeel er de champignon-appelsalade over. Rol de wraps op. Snijd de wraps schuin doormidden en steek er eventueel prikkers in. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 330 kcal
Eiwit 33 gram
Koolhydraten 27 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 1 gram
Vezels 6 gram
Zout 1 gram