Champignonsandwiches met radijs

Ingrediƫnten

  • 250 g champignons of kastanjechampignons
  • 2 blaadjes kropsla
  • 1 theelepel olie
  • 80 g zuivelspread light
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 1/2 bosje radijs

Bereidingswijze

1. Rooster de boterhammen in een broodrooster.
2. Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapiertje. Snijd de champignons dan in plakjes.
3. Was de radijs, verwijder het groen en snijd de radijs in dunne plakjes.
4. Verhit de olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan. Bak de champignons al omscheppend op een hoog vuur tot het vrijkomende vocht is verdwenen.
5. Doe de champignons in een kom. Spatel de zuivelspread er voorzichtig doorheen.
6. Besmeer 2 van de geroosterde boterhammen met een laag van het champignon-zuivelspreadmengsel. Leg er wat sla en radijsplakjes op. Eindig met de onbesmeerde boterham.
7. Snijd met een scherp broodmes de boterhammen twee keer diagonaal door. Steek de sandwiches vast met de satéprikkers. De sandwiches zijn zowel warm als koud erg lekker. Smakelijk eten! 

 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 275 kcal
Eiwit 14 gram
Koolhydraten 31 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd 4 gram
Vezels 7 gram
Zout 1 gram