Champignonsoep met anijschampignoncrostini

Ingrediënten

  • 150 g champignons of kastanjechampignons
  • 1 dunne stengel bleekselderij
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 ontvelde tomaten
  • 50 g anijschampignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 dl kippen- of groentebouillon met minder zout
  • 1/2 eetlepel peterselie
  • 2 sneetjes volkorenstokbrood
  • 1 teentje knoflook gepeld

Bereidingswijze

1. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje en hak ze grof.
2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in stukjes.
3. Pel de sjalot of ui en hak de helft grof. Hak de andere helft fijn en zet apart.
4. Snijd de tomaten in stukken.
5. Verhit 1 eetlepel olie en bak de bleekselderij en de helft van de sjalot of ui zachtjes aan. Voeg de tomaten en de champignons toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de soep circa 10 minuten zachtjes door. 6. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
7. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak de fijn gehakte anijschampignons in circa 5 minuten zacht. Hak ze vervolgens heel fijn met de peterselie (of doe dit in de keukenmachine).
8. Rooster de sneetjes stokbrood en wrijf ze in met knoflook.
9. Beleg de sneetjes stokbrood met de gebakken anijschampignons. Serveer de crostini bij of in de champignonsoep. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 165 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 11 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 4 gram
Zout 0 gram