Courgettetimbaaltjes

Ingrediƫnten

  • 2 sjalotjes
  • 6 takjes kervel of dille
  • peper
  • 2 eieren
  • 1 dl kookroom light
  • 60 g verse geitenkaas
  • vloeibare margarine voor het invetten
  • 30 g veldsla
  • 60 g cherrytomaten
  • 400 g courgette
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder met minder zout

Bereidingswijze

1. Schil de courgette en snijd ze in plakjes.
2. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
3. Kook de courgette en sjalot samen gaar in de magnetron (afgedekt). Houd 3-5 minuten aan op ca. 750 Watt. Laat de groenten afgedekt enkele minuten nagaren. Giet daarna af en laat goed uitlekken. 
4. Pureer de groenten (met een staafmixer of keukenmachine) samen met de kervel of dille. Breng het mengsel op smaak met groentebouillonpoeder en vers gemalen peper. Klop de eieren en de kookroom erdoor en controleer nog even op smaak.
5. Vet 6 kleine souffléschaaltjes (inhoud van 1 dl) in. Vul deze voor 3/4 met het courgettemengsel. Leg er een stukje verkruimelde geiten kaas bovenop. Zet de schaaltjes in een kring in de magnetron en maak de timbaaltjes gaar (onafgedekt). Houd ca. 450 Watt, 1 minuut per schaaltje aan.
6. Laat de schaaltjes even staan en keer de timbaaltjes elk op een apart (klein) bordje. 
7. Garneer de timbaaltjes met een toef veldsla, een cherrytomaatje en een takje kervel of dille. Eet smakelijk! 

Voedingswaarde per persoon

Energie 110 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 5 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 7 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 1 gram
Zout 0.21 gram