Curry van varkensvlees

Ingrediënten

  • 300 g kleine uitjes
  • 500 g hamlappen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groen pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 1/2 dl kruidenbouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Pel de uitjes. Laat ze heel, kruis ze alleen aan de onderkant met een scherp mesje iets in.
2. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
3. Maak de paprika's schoon en snijd in ringen.
4. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd fijn.
5. Verhit de olie en bak de uien en knoflook enkele minuten omscheppend.
6. Bak de paprika-ringen en de pepersnippers even mee. Strooi de garam masala en kerriepoeder erover en bak alles omscheppend tot de uitjes geel zijn.
7. Voeg het vlees toe en bak het enkele minuten op hoog vuur - nog steeds omscheppend. Voeg dan de bouillon toe en stoof het vlees in circa 25 minuten gaar.
8. Breng eventueel op smaak met vers gemalen peper. Eet smakelijk! 

Menusuggestie: Serveer met zilvervliesrijst. 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie 260 kcal
Eiwit 29 gram
Koolhydraten 8 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 4 gram
Zout 0.2 gram