Eikenbladsalade met sinaasappel en ham

Ingrediƫnten

  • 2 sinaasappelen
  • 1 eetlepel olie
  • mespuntje mosterd
  • peper
  • 1 hamlap van ca. 70 g bereid
  • 1/2 krop eikenbladsla
  • 25 g ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

1. Was de sla en droog deze in de slacentrifuge. Scheur de sla in stukken en verdeel deze over 2 bordjes.
2. Snijd de hamlap in kleine blokjes.
3. Schil de sinaasappelen dik, boven een kommetje. Haal met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit. Bewaar het opgevangen sap.
4. Verdeel de blokjes ham, de cashewnoten en de partjes sinaasappelen over de sla.
5. Roer door het opgevangen sinaasappelsap, mosterd, olie en vers gemalen peper. Sprenkel de dressing over de sla. Eet smakelijk! 

Dieet variatietip: Cashewnoten kun je bijvoorbeeld door walnoten of pecannoten vervangen. Ben je vegetariër? Neem dan geitenkaas in plaats van ham. Voor vezelverrijking kun je er croutons van volkorenbrood aan toevoegen. Volg je een natriumbeperkt dieet? Kies dan eventueel voor natriumarme mosterd of vervang de mosterd door een lepeltje azijn of mierikswortel.

Voedingswaarde per persoon

Energie 175 kcal
Eiwit 13 gram
Koolhydraten 11 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Vezels 3 gram
Zout 0.09 gram